Aan huis, bij Big bag aan huis

Aan huis, bij Big bag aan huis

Big bag aan huis”, voor een ieder die regelmatig op de A1 rijdt, moet dit een bekend beeld zijn. Pal naast de snelweg, heeft Rick van den Hengel achter op zijn loods in grote letters reclame gemaakt voor zijn website. Sinds de websitetekst geplaatst is, merkt Rick dat de vraag is toegenomen naar zijn diensten: het leveren van big bags gevuld met zand, grond of grind, dan wel losgestort. En het ophalen van bouw- en sloopafval. Bij particulieren, maar ook bij zakelijke klanten.

Big bags in plaats van afvalcontainers

De vraag is waarom Rick graag met big bags werkt? “Vroeger werden veel big bags gebruikt voor het afvoeren van bouw- en sloopafval, maar dat is wat uit beeld geraakt. Het idee is nog steeds goed, omdat een big bag één transportbeweging minder heeft t.o.v. het gebruik van een afvalcontainer – dat is goed voor de portemonnee én het milieu.” Rick merkt daarbij op dat hij de big bags vaak nog zelf persoonlijk langsbrengt, maar in de toekomst is het de bedoeling dat ze wat meer per post worden gestuurd. “In de regio Amersfoort, Spakenburg en Baarn word ik steeds beter gevonden, ook voor het leveren van zand, grond en grind. “

1 m3 big bag of een halve kuub

De bigbagzak waar Rick het meeste mee werkt, is de standaard 1m3 big bag. “Dan het liefst de 1.500 kg variant, want als er grind verstuurd moet worden, moet je wel zeker zijn dat de big bag voldoende sterk is. 1.000 kg kan net te weinig zijn, tenzij de klant er specifiek om vraagt. Een kuub is voor een aantal ondernemers bijvoorbeeld veel te veel, of gewoon niet handzaam voor in een bestelbus. Met een kuub metselzand metsel je bij wijze van spreken een halve stad. In dat soort gevallen lever ik dan een kleinere big bag, bijvoorbeeld een 80 x 80 cm” (redactie: een halve kuub of 500 liter).

Containerzak

Sindskort is Rick ook begonnen met de grotere ‘containerzakken’. Dit zijn als het ware afvalcontainers, bijvoorbeeld 3 m3, maar dan gefabriceerd met big bag-doek (redactie: polypropyleen). “Ik denk dat containerzakken nog een onbekend begrip zijn in de bouwwereld, maar dat de vraag er naar steeds meer kan groeien. Met een containerzak, of met big bags, kan de particulier de beschikbare ruimte op de stoep slimmer benutten, waardoor het ongemak voor omwonenden minder is. Ook zal de containerzak pas gebruikt worden als het afvoeren van start gaat – bij het gebruik van een container kan er zomaar een dag tussen plaatsen en gebruikname zitten".

Voor meer informatie over het leveren van zand, grond en grind verwijzen wij u door naar de website van bigbag-aanhuis.nl

Contacteer ons voor al uw vragen