Bestaat de circulaire economie? Nee.

Bestaat de circulaire economie? Nee.
Circulaire economie in actie: alles de verbrandingsoven in!

Het was een opvallend onopvallend nieuwsbericht deze week: Europese miljarden voor de circulaire economy gingen de afvalbak in.

De kritische burger weet allang dat de circulaire economie niet echt circulair is, maar dat de subsidies letterlijk verbrand worden, is een unicum!

Circulair en big bags

Graag doen wij dan ook een boekje open over "circulariteit" en big bags. Even tussendoor over de hele discussie "duurzaamheid": vroeger werden de melkflessen altijd leeg bij de voordeur gezet en nam de melkboer ze mee. Tegenwoordig zou zoiets voor heel veel posts op linkedin, met veel likes, opleveren.

Big bags hergebruik is toch circulair?

Enfin, wij zamelen veel big bags in voor hergebruik. Dit proberen wij ook vaak met een inzamelaar te doen. Echter, de reactie die wij steevast krijgen: "we gooien de big bags liever op 1 hoop en sturen ze naar Azie. Dat is makkelijker dan dat we ze apart zouden moeten houden". Helaas is dit de praktijk achter bedrijven die duurzaamheid in hun logo hebben staan. Daarom ontvangen wij altijd graag reacties van bedrijven zelf, die hun big bags willen laten hergebruiken; dit doen wij door ze zelf in te zamelen, met het oog op "duurzaamheid".

Contacteer ons voor al uw vragen