Geleidende Big bags

Voor veilig werken in ruimtes met explosie-gevaar

Geleidende big bag

Big bags die geschikt zijn om te werken met licht-ontvlambare materialen, poeders of explosieve dampen.

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen de 24u een offerte

Tijdens het vullen en lossen van materialen ontstaat er wrijving, waardoor er elektrische lading kan ontstaan. Elektrische ontlading van deze lading kan tot een ontploffing leiden, indien dit gebeurt in een omgeving met explosieve dampen, gassen of licht-ontvlambaar materiaal. Geleidende big bags (ook wel: anti-statische big bags)  voorkomen dergelijke ongelukken en zorgen voor geleiding van de statische lading.

In big bag jargon wordt de mate van geleiding weergegeven met ‘type’ big bags - vanaf type B zijn er geleidende functionaliteiten aangebracht:

Type B big bag: beperkte electrische geleiding. Het doek is gemaakt van polypropyleen, maar heeft een doorslagspanning van minder dan 6KV. Dit verminderd de kans op een (electrische) ontsteking.

Type C big bag: volledige electrische geleiding. In het doek zitten (carbon) draden geweven die de statisch lading geleiden. Tevens is er een aardingslus. 

Type D big bag: volledige electrische geleiding. Het doek bevat geleidend weefsel, eventueel aangevuld met speciale coating. De lading wordt aan de omgeving overgedragen middels het corona-effect (puntontlading). Hierdoor moeten alle zaken buiten de big bag geaard zijn, inclusief personeel.

Lees hier de privacy policy

Contacteer ons voor al uw vragen