Vormvaste Big Bags

De bulkzak die ruimte bespaart tijdens transport

Vormvaste big bags

Een vormstabiele, ook wel vormvaste big bag, doet zijn naam eer aan door minimaal ‘uit te buiken’ als deze gevuld wordt. Hierdoor vult de big bag de ruimte op een palletplaats maximaal en bespaart u transport- en opslagkosten.

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen de 24u een offerte
De constructie van een vormvaste big bag

De constructie van een vormvaste big bag

Vormvaste big bags blijven rechtop staan, omdat er in elke binnenhoek van de zak een extra paneel is genaaid ter versteviging. In het paneel zitten ronde gaten, zodat het product de hoek kan vullen. Deze panelen worden ook wel “baffles” genoemd, wat de veelgebruikte naam voor de zak verklaart: “baffle bag”. U herkent de baffle bag door de verticale rondingen in het polypropyleen fabricaat en volgens sommigen: “het imposante uiterlijk”.

Wanneer gebruik je een vormvaste big bag?

Eigenlijk zijn alle fijnere materialen geschikt, omdat deze eenvoudig de gaten van de panelen in de hoeken kunnen vullen. Daarnaast kan veiligheid ook een argument zijn, daar de kans op lekkage en omvallen kleiner is door de versterkte binnenstructuur. Granulaten, zand, graan, zaden, cacaobonen en producten uit de (petro)chemische industrie worden gretig in Q-bags verpakt. Voor materialen met grotere afmetingen is een q-bag niet aan te raden, aangezien de hoeken van de zak niet goed gevuld kunnen worden en daarmee instabiliteit kan ontstaan.

Verschillende type Q-bags

Circulaire bigbag zak: het midden gedeelte van de zak bestaat uit 1 stuk polypropyleen doek. Enkel aan de boven- en onderkant zijn de panelen vastgenaaid.

U-panel: de zak wordt opgebouwd door 1 groot stuk polypropylene doek, dat aan weerszijde met panelen wordt vastgenaaid tot een zak.

Voordelen van vormvaste big bags:

  • minder kans op omvallen (hij staat stabieler)
  • betere vulgraad (tot wel 25% meer vulling), dus lagere transport- en opslagkosten
  • eenvoudiger lossen en laden omdat de zak binnen de palletplaats blijft

Industrieen die Q-bags gebruiken

  • melkpoederindustrie
  • diervoederindustrie
  • recyclingindustrie
  • chemische industrie

Synoniem voor vormvaste bulkzakken: Q-bag, Baffle bag, vormvaste big bag, vormstabiele big bag.

Lees hier de privacy policy

Contacteer ons voor al uw vragen